Kansalaisopiston kevätnäyttely 2015

010

Näyttely on päättynyt. Kansalaisopiston 52. toimintavuoden tuotoksia on esillä perinteisessa Kansalaisopiston kevätnäyttelyssä Keuruun museossa. Kestävä kehitys on ollut jo pitkään eräänä punaisena lankana monissa Kansalaiopiston ryhmissä ja se jatkuu teemana koko opiston toiminnassa tulevinakin vuosina. Kädentaitojen ryhmissä kestävää kehitystä on mm. kierrätys- ja jäännösmateriaalien käyttö. Uusiakin valmistusaineita kuitenkin käytetään.

Loppumassa olevana lukuvuotena on valmistettu paljon samantapaisia töitä kuin ennenkin: kudonnaisia, erilaisia tekstiilitöitä, posliini- ja lasitöitä. Myös puutöitä ja taontaa on ollut ohjelmassa, mutta kuten monissa ryhmissä suuri osa valmistuneista töistä on jo otettu käyttöön tai annettu pois, eivätkä ne siten ole esillä näyttelyssä.

Aina mukaan mahtuu myös uudenlaisia tuotteita. Esimerkiksi hopeakoruja on tehty mm. vanhoista lusikoista. Suuren suosion saivat myös paperinarusta kaksipäisellä neulontarenkaalla valmistetut kaulanauhat, joihin pujotettiin monenlaisia koruja tai isoja helmiä. Isompi työväline on ns. pitsilaite, jolla lankoja kieputtamalla ja risteyskohdat ompelemalla saadaan aikaiseksi lappuja, jotka kootaan tyynynpäälliseksi, huiviksi tai peitteeksi.

Näyttely on avoinna ma-la 8.4.-22.4. klo 11-15. Avajaistilaisuus on ke 8.4. klo 18, jolloin kuullaan opiston musiikkiryhmän pelimannimusiikkia. Näyttely on avoinna myös su 19.4. klo 12-16. Vapaa pääsy.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu 5 € /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Pirita Frigren

pirita.frigren@keuruu.fi