Pojat

Normal 0 21 false false false FI X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normaali taulukko"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

Pojat – Timo Hannunen, Panu Koskimies, Martti Virtanen
KEURUUN MUSEO 21.5.–22.9.2018

Keuruun museon kesänäyttely Pojat on kolmen keskisuomalaisen kuvanveistäjän yhteisnäyttely, joka esittelee Timo Hannusen, Panu Koskimiehen ja Martti Virtasen uusia teoksia. Näyttelyn teoksista välittyy ikivanhan taidemuodon jatkumo ja vahva ote taiteeseen. Pojat -näyttely sisältää nimen leikkisyydestä huolimatta myös vakavaa pohdintaa ihmisen toiminnan vaikutuksista. Näyttelyn taiteilijoita yhdistää keskinäisen ystävyyden lisäksi luonnonmateriaalien käyttö sekä heidän tuotannoissaan toistuva ihmisyyden ja ihmisen ja luonnon välisen suhteen pohdinta.

Timo Hannunen (s. 1969, Multia) on koko Suomessa yksi harvoista kivikuvanveistäjistä. Hannusen pääasiallinen materiaali on Korpilahden musta graniitti. Hannunen asuu ja työskentelee Riihossa, Keuruulla. Yksi taiteilijan keskeinen teema on ihmisen toiminnan aiheuttama luonnon tasapainon järkkyminen ja lajien sukupuutto.

Panu Koskimiehen (s. 1964, Jyväskylä) keskeisimmät materiaalit ovat savi ja puu, joita hän myös yhdistää teoksissaan. Koskimiehen teokset liittyvät ihmisyyteen ja ihmisenä kasvamiseen. Hänen teoksissaan toistuu vahva eettinen sanoma jokaisen ihmisen ainutkertaisuudesta ja ihmisarvosta.

Martti Virtanen (s. 1984, Tikkakoski) tuntee itsensä ensisijaisesti kuvanveistäjäksi, mutta työskentelee monipuolisesti eri ilmaisukeinoja käyttäen. Hänen tuotantoonsa kuuluu myös videotaidetta ja maalauksia. Uusimmissa teoksissaan Virtanen yhdistää pronssia ja kiveä.

Pojat -näyttely on saanut ensimmäistä kertaa jaetun Opetusministeriön erityisavustuksen, joka on suunnattu näyttelypalkkioiden maksamiseen taiteilijoille.

Kesäajat 4.6.–12.8.  ma–to 11–16, pe 11–18, la 11–16. Talvikaudella avoinna ma–to 11–15, pe 11–18, la 11–15. Pääsymaksu 5 / 3 €, alle 18-v. ilmaiseksi.

Keuruun museo avoinna 13.8.-31.12.2018
ma - to 11-17, pe 11-18, la 11-15.

Museon toimisto avoinna ke-to 10-12.

Ritva Pulkkinen

ritva.pulkkinen@keuruu.fi