Haapamäen rautatieläistaajama – opitaan kulttuuriperinnöstä lasten ja nuorten silmin!

 

Keuruun museo tekee syksyllä 2018 yhteisöllistä kulttuuriperintötyötä Haapamäen yhteiskoulun kanssa.

Museo sai työhön avustuksen Museovirastolta liittyen meneillään olevaan Eurooppalaisen kulttuuriperinnön teemavuoteen. Hankkeessa jaamme tietoa alueen elämästä ennen ja nyt kaikille oppilaille (0-9 lk) yhdessä paikallisten asiantuntijoiden tai yhdistysten edustajien kanssa.  

Työn lopputuloksena tuotamme koulun käyttöön opetuspaketteja eri teemoista, joita ovat rautatiekulttuuri, maiseman ja katukuvan muutos, kouluruokailu, maatalouselinkeino ja paikalliset kirjailijat. Hanke kannustaa lapsia tutkimaan ja huomioimaan lähi- ja luonnonympäristönsä kulttuuriperintöä ja tuomaan esille omia ajatuksiaan ja huomioitaan. Näin he osallistuvat ikätasonsa mukaisesti opetuspakettien suunnitteluun ja tekemiseen. Samalla rohkaisemme paikallisia järjestöjä siirtämään ja valmistamaan opetuskäyttöön sopivaa materiaalia omasta kulttuuriympäristöstään.

Hanke on aloittanut elokuussa ja päättyy vuoden 2018 lopussa. Hankkeessa muotoiltavat opetuspaketit julkaistaan vapaaseen käyttöön.

 

Kuva: Haapamäen 4-lk ja 5-lk. tutustumassa taajaman vanhoihin rakennuksiin yhdessä Haapamäen perinneyhdistyksen Pekka Kosken ja valokuvaaja Esko Soinin kanssa syyskuussa 2018. Kuva Keuruun museo.

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma-pe klo 11–17, la klo 11–16.
Poikkeukset aukioloajoissa mahdollisia.

Pääsymaksu 5€ /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

Museonjohtaja

Soile Ollikainen

040 965 5567
soile.ollikainen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

©2020 Keuruun Museosäätiö

Search