Uusi Keuruun ryijy Haapamäellä

Uusi Keuruun ryijy on esillä Haapamäen Höyryveturipuiston näyttelyhuoneessa 17.4. saakka. Ryijyä on mahdollista käydä katsomassa Höyryveturipuiston lounasravintolan avoinnaoloaikoina ma-pe klo 11-14.

Haapamäen jälkeen ryijy piipahtaa Jyväskylässä, jossa se on esillä Keski-Suomen Päivänä 18.4. Jyväskylän Paviljongissa järjestettävässä Keski-Suomen torikokous -tapahtumassa.

Keuruun ryijy

Keuruun museon ja Keuruun kansalaisopiston yhteisessä kudontaprojektissa kudottiin kopio legendaarisesta Keuruun ryijystä. Akseli Gallen-Kallelan mukana vuonna 1887 Pariisiin matkustanut Keuruun ryijy on osa suomalaista kulttuuriperintöä ja taidehistoriaa.

Innokkaat vapaaehtoiset kutoivat pareittain ja ryhminä morsiusryijyä marraskuusta 2016 maaliskuun alkuun 2017. Työ oli mittava, ryijyssä on kokonaisuudessaan reilu 32 000 nukkasolmua ja kutojia oli noin 20.

Keuruun ryijyn tutkimus- ja kudontaprojekti oli osa Keuruun museon Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Ryijy lahjoitettiin 24.11.2017 Keuruun kaupungille Suomen itsenäisyyden 100-vuotislahjana.

Keuruun ryijystä on juuri ilmestynyt julkaisu, jossa esitellään ryijyn historiaa ja kuvioita sekä sen taidehistoriallista taustaa.
Kirjaa voi tilata Keuruun museosta: museo(a)keuruu.fi. Kirjan hinta on 15 eur.

Keuruun museo avoinna
ma–to 11–17, pe 11–18, la 11–15.

Pääsymaksu kesäkaudella 5/3€, alle 18-v. maksutta. Museokortilla vapaa pääsy.

Museon toimisto avoinna ke–to 10–12.