Instagram

Myytävät julkaisut

 

Tällaista elämä oli - veteraaniväen tarinoita

Keuruun museon julkaisema kirja Tällaista elämä oli - veteraaniväen tarinoita ilmestyi helmikuussa 2013. Kirjassa tarinoivat Keuruun seudun 1920 - 1930-luvuilla syntyneet miehet ja naiset, paikalliset, muuttajat ja evakot. Muistot nousevat pulan ja sodan varjoista, mutta myös vahvasta elämänuskosta.

Museon toteuttama julkaisu syntyi Keuruun kansalaisopiston veteraanien tarinapiirin, tarinankirjoittajapiiirin ja yksittäisten avustajien ja tukijoiden yhteistyönä. Kuvitetun, 300-sivuisen kirjan on toimittanut museon tutkimusassistentti Orvokki Vääriskoski.

Kirjan voi ostaa museolta hintaan 35 euroa. Postittaessa hintaan lisätään postimaksu.


Keuruu esillä Kotiseutuliiton julkaisussa

Hanne Rokkosen ja Orvokki Vääriskosken artikkeli Tällaista elämä oli - Veteraaniväen tarinoita kansissa, näyttelyssä ja äänikirjana on mukana Kotiseutuliiton Kotiseutu-vuosikirjassa 2014. Julkaisun teemana ovat kotiseututyön uudet ja vanhat muodot.

Artikkelissa kerrotaan, että vuonna 2007 Keuruun Kansalaisopistossa aloitetun Veteraanien tarinapiirin tallennetuista muisteluista tehtiin vuonna 2012 Keuruun museoon Tällaista elämä oli –kesänäyttely tapahtumineen ja tarinatupineen ja vuonna 2013 Orvokki Vääriskosken toimittamana kirja. Taustalla oli halu tarinoida veteraanien virkistykseksi ja pelastaa katoamassa olevat muistot ja tarinat veteraanien lapsuus sekä nuoruusajoilta.

Loppuvuonna 2013 valmistuivat Tällaista elämä oli –teoksen nauhoitukset äänikirjaa varten Suomen Sotaveteraaniliitto ry:n kanssa. Näin tarinat saatiin myös näkö- ja liikuntaesteisten iloksi ja kuunneltavaksi esim. veteraanitilaisuuksiin. Otteita äänikirjasta voikin tulla kuuntelemaan torstaina 27.11. kulttuuritalo Kimaraan klo 12.30.

Suomen Kotiseutuliiton julkaiseman Kotiseutu-vuosikirjan tehtävänä on popularisoida ajankohtaista kulttuuriperintöön liittyvää tutkimusta ja käydä keskustelua kotiseudusta ja kulttuurista. Asiantuntevat ja kiinnostavasti kirjoitetut tekstit avaavat tuoreita näkymiä ja monipuolistavat perinteistä kuvaa kotiseututyöstä.

Lisää Kotiseutuliiton julkaisusta Kotiseutu 2014Pioneerit Keuruulla - Herpmanin pojista Pioneerirykmentiksi

Tapio Paappasen kirjoittama juhlakirja kertoo pioneerien taipaleesta Keuruulla Herpmanin pojista alkaen tähän päivään saakka. Kirjan julkaisija on Pioneerirykmentti. Kirja julkistettiin 17.6.2014.

Kirjaa ei ole enää myytävänä Keuruun museossa. Teosta voi tiedustella kirjoittajalta ja kirjakauppa KirjaKeuruusta.


Veden väki

Kirjallisuudentutkija Orvokki Vääriskosken kirjoittaman runokirjan on kuvittanut kuvataiteilija Anita Hannunen. Runokirja kertoo Keuruun seudun vesistä, muinaisista rannoista, veneen käytöstä, laivaliikenteestä, uitosta, kalastuksesta ja vesivoimasta. Kulttuurihistoriallisissa runoissa viitataan myös veden pyhyyteen ja veteen liittyviin tarinoihin. Runokirja ilmestyi Keuruun museon näyttelyn Veden väki- vesikulttuuria Keuruun seudulta yhteydessä kesäkuussa 2010.

Kirjan voi ostaa museolta hintaan 15 euroa. Postittaessa hintaan lisätään postimaksu.