Instagram

Kouluille

Niin kuin maa kasvaakseen 
tarvitsee sadetta ja aurinkoa 
vaatii ihmisen kasvu 
vapautta, tietoa ja kauneutta. 

(Katri Vala)

Keuruun museo pyrkii antamaan kohteissaan kävijöille elämyksellisen ja vuorovaikutteisen vierailun. Haluamme kehittää erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuja palveluja. Museon kautta voit varata ympäri vuoden opastuksia meneillään oleviin näyttelyihimme, Keurusseudun kirkkoihin ja kotiseutukohteisiin.

Näyttelykäynnit ja -opastukset ovat keuruulaisille koululaisille ja päiväkotiryhmille ilmaisia. Varaathan käynnin etukäteen Keuruun museosta puh. 040 965 5538, museo(at)keuruu.fi.


MINÄ JA MUOTOKUVA - KEURUULAINEN TAIDEHISTORIA TUTUKSI

Kokemuksellinen taidekasvatuspaketti, jossa tutustutaan keuruulaiseen taidehistoriaan kokemisen ja tekemisen kautta. Akseli Gallen-Kallelan (1865-1931) 1800-luvulla maalaamat muotokuvat ovat vanhimpia keuruulaisia muotokuvia. Työpaja on kolmiosainen. Ensiksi taideteoksiin ja niiden taustoihin tutustutaan tunnilla teoskuvia katsomalla, toisessa vaiheessa tehdään retki Mänttään Serlachius-museoon aitojen maalausten äärelle. Muotokuviin tutustuminen jatkuu kouluaikana työpajassa, jossa valokuvataan Gallen-Kallelan teoksia lasten esittäminä lasten oman tulkinnan mukaan.


KIERTOKOULU KIERTÄÄ

Keuruun museon Kiertokoulussa oppilaat kokevat välähdyksen menneen ajan kouluelämästä ja tapakulttuurista. Syksyllä 2005 käynnistynyt museopedagoginen projekti on saanut valtionavustusta museoiden innovatiivisiin hankkeisiin. Tuleeko kiertokoulu teidänkin koulullenne?

Lisätietoja taidekasvatuspaketeista Keuruun museosta puh. 040 965 5538, museo(at)keuruu.fi.