Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saara Kässi-Jokinen avajaisissa 1.10.2021: Hyvinvoivassa kaupungissa on vireä kulttuurielämä

 

IMG 20211001 181314

 

Keuruun Taiteilijaseuran avajaisia vietettiin 1.10.2021. Näyttelyn avasi Keuruun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saara Kässi-Jokinen. Hänen avajaispuheensa julkaistaan hänen luvallaan.

 

"Hyvät ystävät!

Olemme eläneet kohta kaksi vuotta epävarmoissa tunnelmissa pysytellen kotikoloissamme, viettäen aikaa vain pienen piirin kesken. Sosiaaliset kontaktit ja kaikki ”ylimääräinen” on karsiutunut pois. Nyt kuitenkin alkaa tuntua, että osa siitä ylimääräisestä onkin ollut jotain hyvin tärkeää, siellä on illanistumisia ja keskusteluja ystävien kesken, elokuvissa käyntejä, hyviä aterioita ravintoloissa ja vierailuja taidemuseoon.

Nämä kuuluvat ihmiselämän osa-alueeseen, joka ei ole välttämätöntä hengissä pysymisen kannalta, mutta pidemmän päälle niiden puuttuminen vaikuttaa yleiseen mielialaan ja siihen, miten katselemme ympäröivää maailmaa.

Arvostan kovasti taiteilijoiden työtä, joka on kuvata tätä aikaa ja yhteiskuntaa. Sen tehtävä on näyttää kurjat puolet ja haastaa, synnyttää keskustelua, mutta se antaa myös toivoa, puhuttelee ja koskettaa. Taide on tehty ihmisille.

Mikä suuri ilo meillä kaikilla onkaan, että saamme olla yhdessä täällä Kamanan jyhkeiden seinien sisällä viettämässä Keuruun taiteilijaseuran vuosinäyttelyn avajaisia. Onhan sentään hienoa päästä tutkimaan teoksia paikan päälle. Vaikuttua niiden voimasta, saada uutta ajateltavaa, virkistyä. On mielenkiintoista nähdä, miten korona-aika näkyy, millaisia teoksia tässä vuosinäyttelyssä on näytillä.

Elävässä ja hyvinvoivassa kaupungissa on vireä ja monipuolinen kulttuurielämä. Tätä pyrin myös itse edistämään.

Kotona vietetty aika on muuten kirkastanut minulle monta asiaa, mutta erityisesti tämän: taiteeseen sijoittaminen kannattaa. Se toimii, vaikka sähköt menisivät tai kännykän akku loppuisi.

Kiitos teille keurusseudun taiteilijat, kun olette jälleen luoneet meille jotain kaunista, koskettavaa ja puhuttelevaa. Menestystä ja lukuisia silmäpareja näyttelylle!

Kiitos!"

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma - pe klo 11–16,
lauantaina vain poikkeuspäivinä.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu 5 € /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Museonjohtaja

Laura-Kristiina Moilanen

040 965 5567
laura-kristiina.moilanen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

Search