Santun talon residenssivieraat kesällä 2020

Santun talon taiteilijaresidenssitoiminta kesän 2020 osalta on käynnistynyt. Residenssissä työskentelee kesän aikana neljä taiteilijaa tai taiteilijaparia.

Vuoden 2020 Santun talon residenssihaussa oli kaksi painopistealuetta. Toisessa keskityttiin ympäristötaiteeseen. Siihen saatiin kuusi hakemusta ja residenssiin valittiin taiteilijapariskunta Outimaija Hakala ja Kalle Mustonen. Ympäristötaiteen residenssijakson vuokrana toimii väliaikaisteoksena toteutettavaa ympäristötaideteos, joka sijoitetaan Vanhan Keuruun alueelle Santun talon läheisyyteen. Teos liitetään Keuruun kaupungin taidekokoelmaan. Keuruun kaupunki tarjoaa residenssitaiteilijalle teoksen materiaalit (puu, kivi tai molemmat), minkä lisäksi taiteilijat saavat tarvittaessa työkaluja ja apua niiden käyttöön kaupungin puutarhaosastolta. Kaupunki on varannut teoksen toteutukseen myös pienen tuotantotuen. Ympäristötaiteen residenssistä tiedotetaan tarkemmin heinäkuun alkupuolella.

Toisessa haussa olleet residenssijaksot oli tarkoitettu taiteilijan omaan työskentelyyn. Hakemuksia saatiin kaikkiaan kolme. Valintaperusteena painotettiin Keuruun museon vuoden 2020 teemaa ”Taide ja kulttuuri Keuruulla”.

Kesän 2020 Santun talon residenssitaiteilijoina työskentelevät:

touko-kesäkuu: Marita Erkkola-Järvinen
heinäkuu (ympäristötaiteen residenssi): Outimaija Hakala ja Kalle Mustonen
elokuu: Eija Keskinen
syyskuu: Ennisofia Salmela

Lämmin kiitos kaikille hakuun osallistuneille. Keuruun museo ja Keuruun kaupunki ovat iloisia taiteilijoiden Santun talon taiteilijaresidenssiä kohtaan osoittamasta mielenkiinnosta. Santun talon vuoden 2021 residenssihausta tiedotetaan loka-marraskuussa 2020.

Pääsymaksu 5€ /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.