Keuruun museo avautuu 3.6. klo 11 yleisölle metsäteemaisella keskisuomalaisen kuvataiteen, muotoilun ja käsityön näyttelyllä

3.6.-2.7.2020 Metsämaa
Keuruun museo
Kangasmannilantie 4, Keuruu

HUOM! Keuruun museo on avoinna näyttelyn ajan ma-pe klo 11-17 sekä la 13.6. ja la 27.6. klo 11-15.

Näyttely näkyy myös Keuruun keskustassa kahdessa ikkunagalleriassa: Suomen Metsäkeskuksen ikkunassa (Keuruuntie 15) Keuruuntie 5 sijaitsevan liiketilan ikkunassa.

Näyttelyn avajaispäivänä 3.6. ei pidetä varsinaista avajaistilaisuutta, mutta näyttelyn avautumisen kunniaksi taiteilija Marko Kaiponen esittää ”Pystyyn kaatunut” -performanssia Keuruun keskustassa ja Keuruun museolla

Luovan valokuvauksen keskuksen, Jyväskylän Taiteilijaseuran ja Materia ry:n yhteinen Visusti-hanke toteuttaa vuosina 2020-2021 kymmenessä keskisuomalaisessa kunnassa näyttelykiertueen, joka esittelee alueella tehtyä visuaalista taidetta, muotoilua ja käsityötä. Koska kokoontumisrajoitukset sulkivat kiertueen alkupään näyttelyt Kyyjärvellä ja Konnevedellä, nähdään 3.6. Keuruun museolla avautuvassa Metsämaa-näyttelyssä ennätyksellisen laaja kattaus taiteilijoita. Näyttely on esillä 2.7. asti.

Monialainen visuaalisten taiteiden näyttely katsoo metsää läheltä ja kaukaa, kauniisti ja karusti. Keskisuomalaiset taiteilijat kuvaavat metsämaata ilmaisukeinojen ulottuessa videosta pronssiveistokseen ja performanssista huopaan. Metsämaa-näyttelykiertueen jury toteaa: ”Oli ilo huomata, että metsä hyvin ajankohtaisena aiheena inspiroi suurta määrää keskisuomalaisia taiteilijoita ja käsityöläisiä. Myös lähestymistavat vaihtelivat hyvinkin kriittisistä äänenpainoista metsän valloittavaan visuaalisuuteen. Metsä on selkeästi osa keskisuomalaisuutta, ja tulevien näyttelyiden johdosta keskisuomalaiset pääsevät nyt tutustumaan kuvataiteilijoiden, valokuvaajien, muotoilijoiden ja käsityöläisten tulkintoihin kotoisista metsistämme. Teoksista koottu jokaiselle paikkakunnalle oma kokonaisuus, jossa on huomioitu näyttelytilojen erilaisuus sekä sisällöllisesti monipuolinen lähestymistapa metsä-aiheeseen.”

Keuruun museon näyttelyssä on esillä yli kolmenkymmenen taiteilijan teoksia. Keuruulaisista taiteilijoista mukana ovat Pirta Ala ja Sisko Mikkilä. Lisäksi näyttelyyn tulee esille keuruulaislähtöisen, taidegraafikko Kirsi Neuvosen teoksia. Muut näyttelyssä mukana olevat taiteilijat ovat:

Ulla Aatinen, Mari Antjärvi, Tommi Anttonen, Anitta Asunta-Plane, Mikko Auerniitty, Mirja Autio, Petri Blomqvist, Niina Friman, Mikko Hietaharju, Sade Hiidenkari, Nina Huisman, Marko Kaiponen, Sini Kolari, Soile Kollanen, Saija Lehtonen, Aija-Leena Lääperi, Heli Mannisenmäki, Sari Mansala, Paula Mikkilä, Emmi Minkkinen, Johanna Pisto, Katja Rauhamäki, Minja Revonkorpi, Anu Rinkinen, Svetlana Ruoho, Anssi Ruuska, Ilona Rytkönen, Eila Savolainen, Jukka Silokunnas, Leena Sipilä, Rune Snellman, Ville-Juhani Sutinen, Hannele Torniainen, Toûa Toûa ja Timo Vuoriainen.

Metsämaa-näyttelykiertueelle järjestettiin avoin haku Keski-Suomessa toimiville taiteilijoille, ja yli 70 taiteilijan joukosta mukaan kiertueelle valikoitui 49 taiteilijan teoksia. Tutustu näyttelyn teoksiin täällä.

Visusti-hanketta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Keski-Suomen kehittämisrahasto. Kiertueen toteuttavat Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylän Taiteilijaseura ja Materia ry yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Keuruun museo turvaa sekä asiakkaidensa että työntekijöidensä turvallisuutta koronaepidemian aikana. Museo noudattaa avoinnapidossa viranomaisten linjauksia sekä ohjeita ja esimerkiksi samanaikaisten näyttelyvierailijoiden määrää rajoitetaan tarvittaessa. Yleisöä ohjeistetaan turvalliseen näyttelyvierailuun muun muassa tuomalla saataville käsidesit, kiinnittämällä huomiota tilojen puhtauteen ja muistuttamalla turvavälien tärkeydestä näyttelyvierailujen aikana. Lisäksi museo turvaa henkilökunnan turvallisuutta tarvittavin suojavälinein.

Museo seuraa koronatilanteen kehitystä ja tiedottaa toimintaansa liittyvistä mahdollisista muutoksista erikseen. Koronaepidemian vuoksi museo ei järjestä opastuksia museosalin näyttelyihin kesän aikana.

Lataa Metsämaa-näyttelyn tiedote (PDF)

Pääsymaksu 5€ /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.