Keuruun kaupungin taidekokoelma

Keuruun kaupungin taidekokoelmassa on 1169 teosta. Kokoelma koostuu maalauksista, veistoksista, reliefeistä, piirustuksista sekä grafiikasta. Teokset pyritään sijoittamaan esille julkisiin tiloihin: kaupungintalolle, kirjastoon, terveyskeskukseen, vanhainkotiin, ja kouluille - kaupungin asukkaiden ja työntekijöiden iloksi.

Kokoelmassa on taidetta 1900-luvun alusta tähän päivään, pääpaino on 1970-90-lukujen taiteella. 2000-luvulla kokoelmien kartuttamiseksi ei ole ollut määrärahoja. Kokoelma kasvaa vuosittain lahjoituksilla ja Santun talon taiteilijoilta saaduilla residenssivuokrilla, alle kymmenellä teoksella vuodessa.

Julkiset veistokset kuuluvat Keuruun kaupungin taidekokoelmaan. Ensimmäinen julkinen veistos Keuruulla oli Timo Karan toteuttama Lintufantasia-veistos Kivelän koulun pihalla. Veistos paljastettiin 10.10.1989, jolloin juhlistettiin kulttuurilautakunnan nimeämää Keuruun kulttuurin juhlavuotta. Viimeisin veistoshankinta on Timo Hannusen Kuulija vuodelta 2000. Veistos sijaitsee Keuruun kirjaston edustalla. Keuruun museon internetsivulle on koottu tiedot Keuruun muistomerkeistä ja julkisista veistoksista.

Keuruun museo vastaa Keuruun kaupungin- sekä taidemuseon taidekokoelmien hoidosta ja säilytyksestä.

Aukioloajat

Keuruun museo avoinna
ma–to 11–17, pe 11–18, la 11–15.
Poikkeukset aukioloajoissa mahdollisia.

Pääsymaksu kesäkaudella 5/3€, alle 18-v. maksutta. Museokortilla vapaa pääsy.

Museon toimisto avoinna ke–to 10–12.
Palvelemme sinua parhaiten, kun sovit tapaamisesta ennakkoon.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

Museonjohtaja

Soile Ollikainen

040 965 5567
soile.ollikainen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

©2020 Keuruun Museosäätiö

Search