Kansalaisopiston kevätnäyttely 2017

 etusivun kuvanelio kansalaisopisto

6.-25.4.2017


Keuruun kansalaisopiston kevätnäyttely koostuu kansalaisopiston kuvataide- ja kädentaitokurssien töistä. Mukana ovat lasten ja aikuisten kuvataideryhmät, kehitysvammaisten ilotaide-ryhmä, useita tekstiilityönryhmiä, puutyöryhmät, lasityöt, keramiikkaryhmä, posliinimaalaus, hopeakoru ja uutena lasihelmikurssi. Yläkerran näyttelytilassa on perinteiseen tapaan esillä keräilijäpiirin näyttely.

Näyttelyn kokoavat suunnittelijaopettaja Inkeri Linna, käsityökurssien opettajat Johanna Muhonen ja Raija Kuulusa sekä kuvataideopettaja Tanja Koskinen. Lisäksi oman kurssinsa töiden asettelusta vastaavat tuntiopettajat Matleena Pekkala (Ilotaide), Suvi Isokangas (hopeakoru), Sinikka Salmi (lasihelmi) ja Raimo Varpula (keräilijät). Näyttelyn valvojina toimivat eri kädentaitokursseilta kerätyt vapaaehtoiset, jotka kertovat mielellään ainakin omien kurssiensa töistä.

Tänä vuonna on nähtävillä myös Keuruun ryijy -kurssilla kudottu Kukkoryijy. Keuruun museon ja Keuruun kansalaisopiston järjestämässä yhteisprojektissa kudottiin vuodelta 1782 peräisin oleva Kukkoryijynä tunnettu Keuruun ryijy. Taiteilija Akseli Gallen-Kallela hankki alkuperäisen ryijyn Keuruulta 1880-luvulla ja vei sen mukanaan Pariisiin. Ryijy esiintyy kuuden Akseli Gallen-Kallelan Pariisissa maalaaman muotokuvan taustalla.


Näyttely on avoinna 6. – 25.4.2017 ma–to 11–15, pe 11–18, la 11–15. Sunnuntaina 9.4. klo 12–16.
Suljettu pääsiäisenä. Vapaa pääsy.

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma - pe klo 11–16,
lauantaina vain poikkeuspäivinä.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu 5 € /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Museonjohtaja

Laura-Kristiina Moilanen

040 965 5567
laura-kristiina.moilanen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

Search