Pieni

Samuli Heimosen ja Eija Keskisen taidetta Keuruun museossa 15.1. - 13.3.2008 Samuli Heimosen ja Eija Keskisen yhteisnäyttelyn teemalla Pieni taiteilijat eivät viittaa esillä olevien teosten fyysiseen kokoon vaan tunnetilaan, siihen pienuuden tunteeseen, nöyryyteen, johon elämä ihmisen aika ajoin asettaa erilaisten elämää suurempien asioiden tapahtuessa ympärillä. Näyttelyn kuvamaailmassa pienikokoinen työ voi kertoa suurista asioista, suuri taas pienuuden kokemuksesta. Näyttelyssä on esillä maalauksia ja valokuvia.
 
Samuli Heimonen (s.1975 Saarijärvellä) valmistui taiteiden maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun kuvataiteiden maisteriohjelmasta vuonna 2002. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti vuonna 2000. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Kangasniemellä. Heimosen maalauksissa esiintyy usein jokin ihmistä suurempi esine, eläin tai rakennelma. Heimosta kiinnostavat myös tunteet, jossa mielenkiinto ja pelko sekoittuvat. Maalaaminen on Heimoselle erittäin arkista: se seuraa vierestä muuta elämää ja joskus kommentoi sitä.
 
”Ihmisten rakennelmat saavat jättiläismäisen eläimen muodon. Joskus eläin on selkeästi hahmotettavissa ja joskus vaikeammin. Ajatukseni on että teokset avautuisivat eri tavoin eri etäisyyksiltä ja eri ajassa. Maalaus voisi tarjota jotain lähietäisyydeltä kuin myös kaukaa. Vaikka teokset eivät kerro eläinten maailmasta, olen halunnut käyttää eläimen hahmoa metaforana ihmisen toiveille, tavoitteille tai peloille. Eläin tuntuu minusta kiteyttävän hienosti jotain peri-inhimillistä. Eläin tai luonto on peili, jota vasten on kiinnostavaa tutkia ihmistä.”
 
Eija Keskinen (s.1968 Tampereella) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 1996. Hän työskentelee pääasiassa valokuvan ja piirustuksen keinoin, myös niitä yhdistäen. Lisäksi hän tekee uniikkeja tai pienen vedosmäärän taiteilijakirjoja. Keskisen käsittelemä teema on rakkaus, mutta myös yksinäisyyteen ja syrjäytymiseen liittyvät tunteet.
 
”Toinen vuosikautinen intressini kohde on käsite "rakkaus". Pelkkänä sanana ja viihdekulttuurin luomana assosiaationa se on jotain muuta kuin se yksittäisen ihmisen kokema tunne rakastumisesta, rakkauden kaipuusta, toiveesta tulla hyväksytyksi rakkauden kautta, oman eksistenssin peilaamisesta siihen, miten paljon tai vähän saa rakkautta osakseen. Itse en käsitä rakkaus-teemaani välttämättä yksilöön liittyväksi, vaan pikemminkin universaaliksi käsitteeksi –jollainen se tietenkin pohjimmiltaan onkin- joka koskettaa kaikkea ihmisen elämään liittyvää, ei pelkästään saippuasarjojen rakkaussuhteita.”
 
Samuli Heimonen ja Eija Keskinen esittelevät näyttelyä perjantaina 1.2.2008 klo 18 yleisötilaisuudessa, vapaa pääsy. Tervetuloa!
 
Näyttely avoinna Keuruun museossa 15.1. - 13.3.2008 ti - su klo 11-18, muina aikoina sopimuksen mukaan. Vapaa pääsy.
 
Lisätiedot: Samuli Heimonen Eija Keskinen

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma - pe klo 11–16,
lauantaina vain poikkeuspäivinä.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu 5 € /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Museonjohtaja

Laura-Kristiina Moilanen

040 965 5567
laura-kristiina.moilanen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

Search