Perhekuvia: Juha, Matti, Kaisa ja Juhani Järvinen

PERHEKUVIA
Kaisa, Juha, Matti ja Juhani Järvinen

Keuruun museo 4.2. – 21.3.2019

Perhekuvia -näyttely esittelee Järvisen taiteilijaperheen tuotantoa.

Kuvataiteilija Juhani Järvinen toimi Keuruun kansalaisopiston taideopettajana Keuruulla yli kymmenen vuoden ajan. Hän on osallistunut yhdessä puolisonsa Kaisa Järvisen kanssa Keuruun museossa järjestettyihin näyttelyihin jo 1990-luvulla.

Perhekuvia -näyttelyssä Kaisa Järvisellä on esillä useita pronssiteoksia. Hänen teoksissaan on aina ollut viitteitä tekstiilimäiseen ajatteluun, vaikka kyseessä olisi grafiikka tai veistotaide. Puhtaasti visuaalisten seikkojen ohessa Kaisa Järvisen taiteeseen sisältyy oman minäkuvan pohdintaa. Juhani Järvisen taide on rakenteeltaan selkeää ja siinä on usein viitteitä taidehistoriaan. 

Aviopuolisoilla on ollut muutamia yhteisiä näyttelyitä ja yhteisteoksia eri museoissa ja gallerioissa. 1990-luvulla he työskentelivät yhdessä tiiviisti – etenkin pronssivalutekniikan kanssa ja yhteinen työskentely on jatkunut myöhemminkin. 

Kaisa Järvinen, silloinen Klemetti, ja Juhani Järvinen tapasivat tekstiilipainossa 1970-luvun puolivälissä. Kaisa opiskeli Kuopiossa tekstiilitaidetta ja Juhani Helsingissä maalaustaidetta ja grafiikkaa. Tapaaminen koitui sikäli kohtalokkaaksi, että nuoret avioituivat ja perustivat perheen. Molemmille perheen alkuvuodet olivat aikaa, jolloin taiteelle ei paljon aikaa riittänyt, mutta myöhemmin kummallekin on syntynyt laajahko taiteellinen tuotanto – sekä runsaasti näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla. 

Matti Järvisellä on sosiaali- ja terveysalan koulutus. Hän työskentelee alalla, johon on saanut koulutuksen, mutta viime vuosina taiteen tekeminen on astunut kuvaan mukaan. Varhaisvuosinaan hän oli kiinnostunut alkukantaisista heimoista ja ne innoittavat nyt taiteen tekemisessä. Hän on sanonut, että kuvantekeminen on hänen lepopaikkansa – prosessi on kiinnostava, mutta suhde lopputulokseen vaihtelee.

Juha Järvinen valmistaa primitiivisiä rumpuja, joiden visuaalinen ilme on rikas, usein veistoksellinen. Hänen rumpunsa ovat saaneet hyvän vastaanoton eri puolilla maailmaa. Rumpujen lisäksi hänen ilmaisumuotojaan ovat video ja valokuva.

 

 

Näyttely on avoinna ma – to 11 – 17, pe 11 – 18, la 11 –-15. Vapaa pääsy.

 

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma - pe klo 11–16,
lauantaina vain poikkeuspäivinä.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu 5 € /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Museonjohtaja

Laura-Kristiina Moilanen

040 965 5567
laura-kristiina.moilanen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

Search