Haapamäen rautatieläistaajama – opitaan kulttuuriperinnöstä lasten ja nuorten silmin

 

 

Keuruun museo toteutti 2018-2019 Haapamäen rautatieläistaajama – opitaan kulttuuriperinnöstä lasten ja nuorten silmin hankkeen, jonka yhteistyötahona toimi Haapamäen yhteiskoulu. Kokonaisuuus toteutettiin yhteistyössä lasten, opetusalan ammattilaisten ja paikallisten yhteisöjen kanssa. Kohteeksi valittiin Keuruun toinen taajama, Haapamäen kylä, jossa on omaleimainen ja rikas kulttuuriperintö rautateistä elokuvatuotantoon.Hankkeen toteuttamiseen on saatu Museoviraston Museoviraston kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden avustus vuonna 2018. 

Hankkeen lopputuloksena tuotettiin opetuspaketteja eri teemoista. Oppimateriaali on suunniteltu varhaiskasvatuksen ja peruskoulun käyttöön ja sen tarkoituksena on ollut tuoda esiin paikallista historiaa Euroopan Unionin kulttuuriperinnön teemavuoden 2018 innoittamana. 

Materiaali on julkaistu salasansuojatulla verkkosivulla ja se on tarkoitettu erityisesti kaikkien keuruulaisten opettajien ja varhaiskasvattajien käyttöön. Aineistoon pääsee tutustumaan ja sitä pääse käyttämään pyytämällä salasanan Keuruun museosta amanuenssi Helena Kukkamolta: helena.kukkamo(a)keuruu.fi tai puh. 040-9655538.

Hankkeessa suunnitellut ja piltoidut opetuspaketit löytyvät osoitteesta: www.keuruunmuseo.fi/index.php/kotiseututietoa/422-haapamaen-kulttuuriymparisto-opetuspaketti 

 

EYCH2018 Logos Green FI 300

 

Kuva: Haapamäen 4-lk ja 5-lk. tutustumassa taajaman vanhoihin rakennuksiin yhdessä Haapamäen perinneyhdistyksen Pekka Kosken ja valokuvaaja Esko Soinin kanssa syyskuussa 2018. Kuva Keuruun museo.

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ti - la klo 11–16.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu  8/5 € ja Museokortti. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

- ja Instagramista!

- sekä Youtubesta!

Keuruun museo on esteetön.

Museonjohtaja

Laura-Kristiina Moilanen

040 965 5567
laura-kristiina.moilanen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi