Aarne Forsman


Aarne Forsman (1884 – 1921) oli rautatievirkailija ja hän työskenteli Keuruun aseman lisäksi sähköttäjänä mm. Kannuksessa. Hänen harrastuksenaan oli valokuvaus ja hän toimi myös kiertävänä kylävalokuvaajana. Useat vanhat Keuruu-aiheiset postikortit on tehty Forsmanin kuvista. Forsman kuvasi ahkerasti myös muita asuinpaikkojaan.

Keuruu oli hänelle erityisen tärkeä, sillä Forsmanin vanhemmat, lehtori Anton Oskar Forsman ja Maisi Forsman os. Finelius asuivat Keuruulla Rauhala-nimisessä talossa. Keuruulla sijaitsi myös suvulle rakas kesäpaikka Hirvenlevon kalamaja.

Keuruun museo on saanut lahjoituksena käyttöönsä merkittävän Keuruun kulttuurihistoriasta kertovan kokoelman Aarne Forsmanin ottamien valokuvien digitaalisia jäljennöksiä. Yli 60 kuvaa sisältävässä lahjoituksessa on kuvia Keuruulta pääasiassa vuosilta 1901 – 1919, sekä kuvia Forsmanien suvun elämästä Keuruulla. Lahjoituksessa on myös 1930-luvun kuvia Lapinsalmen sillan kunnostuksesta, jossa oli mukana Aarne Forsmanin poika Erkki Koskimies. Kuvat lahjoitti Mano Forsman, jonka isoisä Aarne Forsman oli. Ruotsissa asuvalle Mano Forsmanille on tärkeää, että isoisän valokuvat pääsevät esille ja käyttöön. Valokuvien dokumentointi ja tallennus on tuonut hänet lähemmäs isoisää, jota hän ei koskaan saanut tämän ennenaikaisen poismenon vuoksi tavata.

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ti - la klo 11–16.

Talvinäyttelyihin vapaa pääsy.
Kesänäyttelyyn pääsymaksu  8/5 € ja Museokortti. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

- ja Instagramista!

- sekä Youtubesta!

Keuruun museo on esteetön.

Museonjohtaja

Laura-Kristiina Moilanen

040 965 5567
laura-kristiina.moilanen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi